Козацькому роду нема переводу!

2017-10-20

/Files/images/IMG_8749.JPG

20 жовтня для учнів та учителів Гатнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів був незвичайним днем. На майдані біля школи після уроків вишикувались Рої-класи та Отаман директор школи Микола Іванович Проць привітав юних козаків та козачок — так розпочався шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

/Files/images/IMG_8751.JPG

Під час свята школярі долали різні випробування. Знання та вміння з муштрового вишколу, а саме: порядок надання наказів ройовим, проходження урочистим ходом з виконанням військового вітання та патріотичної пісні під час руху найкраще продемонстрували рої “Соколята” (5-А) та “Браття козаки” (6-А).

/Files/images/IMG_8762.JPG

Найкраще вміли надавати долікарську допомогу в конкурсі “Рятівник” (керівник — медсестра школи Южикова О.Б.) козачки з роїв “Воля” 8-Б класу та “Дружба” 5-Б класу, а найглибші знання з історії України, Збройних сил, історії козацтва проявили рої ”Шалені козаки” - 6-б, “Патріоти” -10, “ЄС” - 9 класи.

Школярі демонстрували свої навички та силу у військово-спортивних етапах, серед яких найемоційнішим був конкурс “Перетягування линви”, у якому свою фізичну силу та вміння злагоджено працювати в команді показали рої сьомих класів.

/Files/images/IMG_8893.JPG

Найочікуванішим етапом був конкурс козацьких каш — кожен рій на багатті варив куліш, смакував його на свіжому повітрі та презентував членам журі.

/Files/images/IMG_8861.JPG/Files/images/IMG_8860.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 545

Коментарi