Серце віддаю дітям

2018-10-02

/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4142.jpg

02 жовтня в Гатнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначили 100-ту річницю від дня народження видатного українського педагога-гуманіста, дитячого письменника, громадського діяча В. О. Сухомлинського.

Діти 5-б класу, під керівництвом класного керівника Кайданович Тетяни Леонідівни та бібліотекара Петюр Ірини Іванівни, підготували зворушливе дійство під гаслом «Серце віддаю дітям». Учні декламували вірші присвячені Василю Олександровичу, розіграли сценки з його оповідань, розповіли цікаві історії з його життя та познайомили з біографією.

Василь Олександрович все своє життя присвятив вихованню дітей і прояву в них особистості. Талановитий автор намагався прищепити дітям особисте ставлення до навколишньої дійсності, до розуміння власної справи і почуття відповідальності перед близькими людьми, а головне - перед своєю совістю. Без дитячих голосів і емоцій Василь Олександрович не міг уявити свого життя

Сухомлинський написав більше 30 книг, 50 монографій, понад 1500 казок для дітей і близько 500 статей, які були присвячені вихованню, а також навчання підлітків. Своїм основним досягненням педагог вважав книгу «Серце віддаю дітям», за яку був посмертно нагороджений Держпремією УРСР в 1974 році.

/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4112.JPG/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4138.JPG/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4132.jpg/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4139.JPG/Files/images/suhomlinskiy/DSCN4140.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 381

Коментарi