• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Живі струни України» (виїзний тематичний семінар для вчителів музичного мистецтва, дисциплін художньо-естетичного циклу)

«Живі струни України» (виїзний тематичний семінар для вчителів музичного мистецтва, дисциплін художньо-естетичного циклу)

2019-04-18

/Files/images/0904/семінар худож-естет 2019.JPG

За сприянням педагогічного колективу Гатнянської загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

10 квітня 2019 року відбувся районний виїзний тематичний семінар для вчителів музичного мистецтва, дисциплін художньо-естетичного циклу до Державного музею театрального, музичного та кіномистецтва України, який входить до комплексу музеїв, розташованих на території Києво-Печерської лаври. Це єдиний музей такого роду в країні. Його колекція почала створюватися у 1923 році при мистецькому об’єднанні «Березіль», очолюваному славнозвісним реформатором театрального мистецтва Лесем Степановичем Курбасом.

Найбільший професійний інтерес у вчителів викликала постійно діюча виставка «Живі струни України», на якій представлена колекція з близько 100 музичних інструментів із 650, що зберігаються у його фондах - дудочки й сопілочки, поважні кобзи, бандури, бугаї, трембіти, гусла…

Екскурсовод розповіла про історію і технологію виготовлення багатьох з них, про виконавців, які грали на цих інструментах, і хто передав їх до музею. Під час екскурсії учителям продемонстрували звучання різних інструментів: від найдавніше створених до наших сучасників.

Педагоги подякували працівникам музею за те, що змогли цікавими фактами поповнити багаж своїх знань, за збереження та популяризацію історії української культури, бо вона творить наше майбутнє, силу духу й магію творчості — славу України

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi